maanantai 8. kesäkuuta 2015

Tervetuloa keskustelemaan! | Välkommen att diskutera!

Kommentoimalla tälle sivulle voit osallistua keskusteluun Porkkalan kaupungista.

Genom att lämna kommentar på den här sidan här sidan kan du delta i diskussionen om Porkala stad. 

13 kommenttia:

 1. Bra ide`,gillar, som f.d. Kyrkslättbo.
  Det skulle liksom vara att flytta hem igen.
  Möjligheternas stad.

  VastaaPoista
 2. Muutama asia tuli tuossa raporttia lukiessa mieleen, palveluiden ja ´niiden tuottaminen esim. Inkoossa. Julkisen liikenteen ja miten se tuotetaan niin että se olisi tasapuolista ja kannattavaa . Terveydenhuolto, ja sen palvelut, sairaalat, ja kuinka se tuotetaan. Asuttaminen, teollisuuden ja muiden elinkeinojen sekä työpaikkojen tuottaminen muuallekin kuin Kirkkonummelle, joka pääkaupunkiin lähimpänä vetää teollisuutta ja kauppoja parhaiten. Kustannukset ja mitä vaikutusta on eritoten Inkoolle ja Siuntiolle, hyödyt sekä mitä Kirkkonummi hyötyy. Maatalouden sekä muiden siitä elantonsa saavien tasapuolinen kohtelu. Satamat, sekä täytyy myös muistaa että alueella on Puolustusvoimien varuskunta-alue joka rajoittaa osaltaan ainakin kansainvälistä laivaliikennettä mahdollisesti.

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti hyvä idea kannatan asian edelleen kehittelyä.

  VastaaPoista
 4. Tuntuisihan se hienolta näin pohjois-kirkkonummelaisena joutua RKP:läisten maksumieheksi. Miten niin "vahvempi toimija" metropolialueen vieressä jos 38 000 asukkaan Kirkkonummeen liitetään 5700 asukkaan Inkoo ja 6200 asukkaan Siuntio ? Vahvempi varmaankin heidän kannaltaan joilla on hätä kädessä. Kaikki raportin positiiviset puolet ovat meillä jo Kirkkonummellla. Asiasta on laadittu useampia virallisia selvityksiä Kirkkonummen valtuustolle ja tulos on aina sama, ei lisäarvoa Kirkkonummelle. RKP:llä tuntuu olevan tarve pyörittää tutkimuksia juuri niin monta kertaa kunnes saadaan toivottu tulos ! Vastustan ehdottomasti !!!

  VastaaPoista
 5. Liitetään Kirkkonummi ja Espoo yhteen niin saadan toivottavasti vähän järkeä tähän takapajulaan.

  VastaaPoista
 6. Espoon ja Kirkkonummen yhdistäminen olisi kyllä suuri virhe. Vai osaisiko joku perustella mitä hyötyä tuosta Kirkkonummelle olisi? Minä en näe tuossa kuin pelkkiä haittoja. Iso Espoo kun nielaisee tällaisen pikkukylän niin yleensä ei se pienempi mitään voita. Mutta taas Porkkalan kaupunki olisi sopivan suuri, mutta sopivan pieni, jotta joustavasti ja tehokkaasti voisi toimia. Kaupungissa olisi Suomen hienoin ja arvokkain rantaviiva, loistava luonto ja käsittämätön määrä mahdollisuuksia kehittää eri alueita. Toivottavasti asiaa mietitään kunnolla eikä tehdä pelkkää kielipolitiikkaa. Porkkala olisi selkeä kaksikielinen kaupunki, jossa olisi ihmisarvoista asumista.

  VastaaPoista
 7. Kaikki toimivat yhteisöt rakentuvat toimivan infran ympärille eli teiden, rautateiden, vesireittin jne. Myös identiteettikysymykset ovat huomioitavia asioita kuten raportissakin mainitaan. Kaikki muu on tekemällä tehtyä. Porkkala olisi paras vaihtoehto kaikille kolmelle. Kannatetaan.

  VastaaPoista
 8. Ei jumalauta. Lohjaan liittyminen estettiin ja nyt sitten ollaan liittymässä Kirkkonummeen ja Inkooseen. Mikähän järki tässäkin on?

  VastaaPoista
 9. Jos nyt ihan lyhyesti kommentoisi: järjetön ajatus!

  VastaaPoista
 10. Luettuani raportin, niin en löytänyt siitä mitään lisäarvoa Kirkkonummelle, jota emme voisi saavuttaa jo nyt. Porkkalan kaupunki-hanke on pelkkä RKP:n yritys saada ruotsinkielisten osuutta korkeammalle väestössä. Reilu 30 vuotta sitten ruotsinkielisiä oli 25 prosenttia Kirkkonummen väestöstä. Tänään vain 17 prosenttia, ja laskee yhä muuttoliikkeen johdosta. Porkkalan kaupungissa olisi ruotsinkielisten osuus koko väestöstä taas 25 prosenttia. Eli ainoa hyötyjä olisi RKP.

  VastaaPoista
 11. Kannatan ajatusta Porkkalan kaupungista , mutta joukkoliikenne kuntoon sitten y juna entistä useammin, jotta joukkoliikkenne olisi sujuvaan kaupungin sisällä ja metro Jorvakseen asti. Yritysjohtajat tuokaan myös yrityksiä ja työpaikkoja Porkkalan kaupunkiin.

  VastaaPoista
 12. Voi olla hiljaista Kirkkonummen kiinnostavuudella sen jälkeen kun aletaan elättää vielä enemmän maalaisseutuja. Kuitenkin ne veronmaksajat ovat niitä, jotka Helsingissä työskentelevät, mutta tahtoivat joko rahalleen enemmän vastinetta isomman kämpän muodossa - tai tilaa ympärilleen mitä Espoosta ei enää tunnu saavan. Heitä ei (kuten ei allekirjoittanutkaan) kiinnosta Siuntio / Inkoo kuin korkeintaan mökkeilykohteena, tärkeintä on läheisyys kuitenkin Helsinkiin ja missä työpaikat ovat.

  VastaaPoista
 13. HS 4.7.2015 mielipide: Kirkkonummen todellisuutta on: Rautatieasemasta on tullut Kirkkonummen seisake, VR:n palvelut Espoossa tai Helsingissä, terveydenhoito HUS:ssa, päivystys ja tulevat vuodepaikat Jorvissa, liikennepalvelut HSL:ssä ja jätevedet HSY:ssä. Seuraavaksi tästä peräkylästä viedään posti. Onko tämän peräkylän poliitikoilla osaamista ja kykyä irrota näistä kuvioista ja ryhtyä pelastamaan konkurssikypsiä Siuntiota ja Inkoota?

  VastaaPoista